Léčba jedlo sodou

Léčba jedlou sodou zmenšuje nádory

https://www.uspesna-lecba.cz/co-se-vas-tyka/lecba-jedlou-sodou-zmensuje-nadory/ 

Jedlá soda je už odedávna používána pro mnoho účelů: například odstraňuje zápachy v chladničce, pomáhá čistit koberec nebo vybělit zuby. Avšak jen málo lidí ví něco o tom, že může být využita i jako účinný alternativní lék v případě rakoviny. Tato metoda se osvědčila především u rakoviny krku, tlustého střeva, střev a oblasti konečníku. Pokud navíc tento způsob léčby porovnáme s přemrštěnými náklady na chemoterapii nebo ozařování, pak léčba jedlou sodou nás nestojí prakticky nic. A navíc je to humánní a neinvazivní metoda – což nikdy nemůžeme tvrdit o běžných způsobech léčby rakoviny. To nejhorší, co by se mohlo stát v případě léčby sodou, je žádný účinek. A už jen to je velké plus, pokud vezmeme v potaz ničivost běžných léků nebo operací, používaných při léčbě rakoviny, kdy dochází k poškozování imunitního systému a tělo se dostává do stavu těžkého šoku.

„Uzdravila jsem se a byla jsem šťastná, že jsem nemusela projít mučivou cestou, které jsou podrobováni jiní nemocní lidé, když musí podstupovat chemoterapii nebo ozařování. Neztratila jsem své vlasy ani nic jiného,“ poznamenává 60-ti letá Sondra Braun, která přežila rakovinu s pomocí léčby sodou.

Rakovinným buňkám se daří hlavně v prostředí chudém na kyslík. Tělo nedokáže zásobovat buňky kyslíkem, pokud je překyselené – a právě to bývá běžným stavem těch, kteří mají zhoubné nádory a přitom konzumují jídlo s rafinovanými cukry, moukou, kofeinem a dalšími kyselinotvornými potravinami. Naproti tomu jedlá soda (Sodium Bicarbonate) je substancí, která dokáže neutralizovat kyselé složky v těle. Už jen jedna čajová lžička sody za týden dokáže vyrovnat PH v krvi a stejných účinků je možné dosáhnout i přechodem na stravu, která je bohatá na zásadité složky.

Díky tomu, že hlavním zdrojem růstu pro rakovinné buňky jsou především cukry, smícháním sody s javorovým sirupem dosáhneme toho, že se tato směs dostane až do nádorů. Je to něco podobného Trojskému koni, neboť soda takto působí jako zbraň proti nemoci. Osvědčeným receptem pro tento způsob léčby je smíchat 3 díly organického javorového sirupu s 1 dílem jedlé sody, při mírném ohřátí dobře rozmíchat (po dobu 5-10 minut). Užívá se v množství 3 čajové lžičky denně po dobu 1-2 měsíců.

„Narazila jsem na článek o italském lékaři Dr. Simoncinim, který injekčně aplikoval jedlou sodu přímo do zhoubného nádoru, aby jej zničil,“ dodává Sondra Braun. „A z nějakého důvodu mě tato myšlenka velmi zaujala. A už po třech týdnech užívání směsi sody a sirupu se můj nádor začal zmenšovat a stával se měkčím. Bylo to zdokumentováno i mým onkologem a chirurgem na základě prohlídek a vyšetření ultrazvukem. Nádor se nakonec zmenšil až na velikost 1,4 cm a dál už se nezmenšoval, protože z něj zbyla pouze mrtvá tkáň.“

Dr. Tullio Simoncini během své léčby nádorů zjistil, že u jeho pacientů se vždy vyskytuje i kandidóza. To jej dovedlo k teorii, že rakovina je z určitého pohledu podobná plísním. A protože si tělo nedokáže vytvořit rychlou imunitu proti jedlé sodě jako protiplísňovému prostředku, mohl ji úspěšně aplikovat přímo do nádorů a tím neutralizovat jejich kyselost. Přitom ale kladl důraz i na doplňování probiotik a na nutnost vyhýbat se co nejvíce chemickým a enviromentálním toxinům.

Zkušenost s léčbou prostřednictvím jedlé sody má i Ian Roadhouse – farmář ze Severní Karolíny, když mu ji doporučil léčitel Jim Kelmun:

„Lékaři už mi dávali méně než 6 měsíců života, ale tento léčitel mi předepsal směs se sodou a už během několika měsíců se nádor ztratil. Nebylo jej už možné uvidět ani na rentgenu.“

Aby bylo dosaženo co nejlepších výsledků, je vhodné kombinovat léčbu jedlou sodou i s jinými alternativními metodami, které vám může doporučit váš holistický (celostní) léčitel.

Originál: https://www.naturalnews.com/032070_baking_soda_tumors.html

ReceptY na "medicínu"

1.   Smíchejte 1 díl čisté jedlé sody (NaHCO3 hydrogenuhličitan sodný - nejlépe přírodní sodu - lépe se rozpouští a je čistší ) se          3  díly 100% javorového sirupu. Ve vodní lázni za stálého míchání udržujte směs 5 minut na teplotě 40 – 45°C. Užívejte 1 až 3                čajové lžičky denně. Při rakovině by se z počátku měly brát časté silnější dávky, aby se rychle dosáhlo výraznějšího posunu pH k              normě. Zkuste si měřit pH moči a podle toho dávkování upravit. 

 Ačkoli se před lety se hojně propagoval lidový recept s javorovým sirupem, dnes už se doporučuje spíše soda se třtinovou melasou.

2.   Raději se nyní doporučuje buď černou třtinovou finální melasu (protože ji nemusíte vařit a protože je bohatá na mine­rály),            nebo  jen jedlou sodu s minerální vodou a někdy taky s citronem. Hydrogenuhličitan s melasou plní roli glukózy, kterou dr.                  Simoncini používal vždy, když podával hydrogenuhličitan nitrožilně. 

 

Dávkování podle knihy:

Orální dávkování:

Sodu  bikarbonu  můžeme  užívat  ústně v dávkách ½  čajové lžičky do 1,2 dl vody každé dvě hodiny pro zmírnění bolesti i na zažívací potíže, neměli bychom však překročit 7 dávek za den. 

Pokyny: 

  • Dejte½ lžičky sody do ½ sklenice (1,2dl) vody - každé 2 hodiny nebo dle pokynů lékaře.
  • Úplně ji ve vodě rozpusťte.
  • V rozmezí 24 hodin nepozřete víc než tato množství:
    • Sedm polovičních lžiček.
    • Tři poloviční lžičky, pokud je vám přes 60 let.
  • Toto maximální dávkování neaplikujte déle než 2 týdny.

 

Další informace:                                                                                                                 

Každá ½ lžičky obsahuje 616 mg sodíku. Ačkoli před lety jsem hojně propagoval lidový recept s javorovým sirupem, dnes už to nedělám. Raději doporučuji buď černou třtinovou finální melasu (protože ji nemusíte vařit a protože je bohatá na mine­rály), nebo jen jedlou sodu s minerální vodou a někdy taky s citronem. Hydrogenuhličitan s melasou plní roli glukózy, kterou dr. Simoncini používal vždy, když podával hydrogenuhličitan nitrožilně. Soda bikar­bona není náhradou zásadité stravy, ani nemůže zastupovat cvičení a správné dýchání

Recept na hydrogenuhličitan s citronem

Tento jednoduchý recept vám normalizuje četné biologické parametry, pH, ORP, fosfáty, hydrogenuhličitany a antioxidanty (vitamín C).Je to potenciální zázračná voda.

Pokyny:

  • Jeden celý citron, čerstvě vymačkaný (preferuji limetku)
  • Pomalu a po troškách do něj přidávejte jedlou sodu, dokud nepřestane šumět.
  • Pak sklenici do půlky naplňte vodou.
  • Často se užívá i dvakrát denně. Mělo by to být ráno a potom večer před spaním, vždy na prázdný žaludek.

 

Citrony představují jeden z nejjemnějších způsobů, jak obnovit pH rovnováhu a zásaditost. Přestože sama o sobě je citronová šťáva kyse­lá, popel z ní je zásaditý. Když konzumujete citron, neutralizuje kyse­linu a činí tělo zásaditějším. Je známo, že citrony napomáhají očistě a zbavují tělo chemických i potravních toxinů, posilují imunitní systém a podporují zdraví. Jsou hlavní složkou očistné kúry Master Cleanse, které se také často říká Lemon Cleanse. Citrony  nemůžeme vydávat za zázračný lék, ovšem je to velmi jemný a postupný způsob pro zlep­ šení rovnováhy pH.

Doporučení:

Jako  první  věc  ráno  si  dejte  šťávu  z  půlky  citronu ve sklenici teplé nebo chlazené vody (nejméně deset minut před jakýmkoli jídlem), abyste obnovili rovnováhu pH a podpořili zaží­vání. Nahraďte bílý, vinný či jiný ocet v domácích salátových dresin­cích čerstvě vymačkanou citronovou šťávou. Většina octů s výjimkou jablečného jsou potraviny, u nichž je prokázáno, že po spálení mají kyselý popel. Myšlenka citronové/limetkové šťávy je zároveň ideálním řešením pro ty, kdo  chovají obavy ze zadržování sodíku v těle. Vzhledem k tomu, že citron už obsahuje značné množství draslíku, přidáním sodíku pro neutralizaci kyseliny vytvoříte sodíko-draslíkovou rovnováhu Použijte jeden  celý čerstvě  vymačkaný citron  (nebo  limetku) a pokračujte v přidávání hydrogenuhličitanu, dokud nápoj nepřestane šumět.

Jablečný ocet                                                                                                                                                                                 

Jablečný ocet v kombinaci s jedlou sodou obnoví pH po 2 až 3 minu­tách přesně na hodnotu 7,0. Potom stoupne ještě výš a ustálí se zhruba na 7,3 až 7,5.                                                             

Pokyny:

Smíchejte 2 polévkové lžíce jablečného octa s ¼ lžičky jedlé sody.

Hydrogenuhličitanové klystýry

Používáme několik polévkových lžic až šálek hydro­genuhličitanu na litr, abychom dosáhli těch nejlepších výsledků. 

Zapomenutý objev německého držitele Nobelovy ceny

MUDr.Otto Heinrich Warburg

Základní příčina rakoviny byla oficiálně objevena před rokem 1923 a její objevitel za to dostal Nobelovu cenu za medicínu. Ví o tom ale skutečně jenom velice malý počet lidí na světě, protože tato prostá pravda je před laickou veřejností, bohužel, zejména ze ziskuchtivých příčin, velice důsledně tutlána.

V roce 1931 německý lékař a vědec Otto Heinrich Warburg (1883-1970) obdržel Nobelovu cenu za objevení základní příčiny vzniku rakoviny. MUDr. Warburg totiž podrobně popsal , že rakovina je vlastně jen vnějším výsledkem a zcela přirozenou reakcí buněk každého živočišného i rostlinného těla na nefyziologické stravování a zároveň velice nezdravý způsob života.

Nefyziologickým způsobem stravování (jíme vlastně neustále a pravidelně převážně vařenou stravu, která organizmus nadměrně okyseluje) a navíc se v důsledku nedostatečné fyzické aktivity v těle automaticky vytváří příliš kyselé prostředí, slabě zásobované kyslíkem. Kyselost prostředí z buněk vytlačuje především kyslík a nedostatek kyslíku zase v buňkách vytváří nadměrně kyselé prostředí.

MUDr. Warburg proto hlásal toto: 

„Nedostatek kyslíku a zároveň zakyselení organizmu jsou dvě strany téže mince: má-li někdo jedno, má automaticky i to druhé“. Jste-li hodně zakyselení, vašemu organizmu automaticky chybí kyslík; a když vám chybí kyslík, tak máte zakyselený organizmus. Kyselé prostředí je prostředí bez dostatečného obsahu kyslíku. „Odeberete-li zdravé buňce 35% jejího kyslíku, dokážete z ní udělat rakovinovou buňku už za pouhé dva dny“.

„Všechny normální buňky mají totiž relativně značnou potřebu kyslíku, avšak nádorové buňky mohou žít a množit se i zcela bez něj. To je železné pravidlo prozatím bez jakékoliv  výjimky.“ Tkáně s nádorem jsou vždy až automaticky hodně kyselé, zatímco ty zdravé jsou vždy mírně zásadité.

Ve svém díle „Metabolismus nádoru“ MUDr.Warburg uvádí, že všechny karcinogenní formy splňují dvě základní podmínky:

  • zvýšenou kyselost tkání a krve a zároveň značnou hypoxii (akutní nedostatek kyslíku pro zdravý metabolismus buňky)
  • objevil, že nádorové buňky jsou anaerobní (nevdechují kyslík) a že dokonce v přítomnosti vysokých koncentrací kyslíku ani nemohou přežít. Přežít a množit se mohou jenom s pomocí glukózy v krvi a v prostředí bez kyslíku.                                                                                  

"Proto rakovinný nádor není nic jiného, než přirozený obranný mechanizmus, kterého naše buňky používají v krajní nouzi, aby přežily v příliš kyselém prostředí, v němž je navíc i nedostatek kyslíku. Zdravé buňky žijí totiž jedině v mírně zásaditém prostředí bohatém na kyslík, které jediné umožňuje, aby mohly normálně fungovat. Nádorové buňky naopak žijí v kyselém prostředí chudém na kyslík."

Nezdravá kyselost nebo naopak prospěšná zásaditost organizmu je ale především výsledkem stravy, kterou jíme.

Poté, co je dokončen proces trávení, vytváří potrava v těle (dle svého nutričního profilu) podmínky buď pro kyselost či zásaditost. Jednodušeji řečeno, nezbytná zásaditost organizmu závisí silně na tom, co převážně jíme.

Krev se u zdravého člověka navíc sama neustále reguluje, aby dle možnosti nikdy neupadla do metabolicky krajně nebezpečné kyselosti. Avšak některé potraviny, které bohužel pravidelně jíme, naši krev okyselují až příliš a  nadměrně tak přetěžují celý složitý regulační a přirozený obnovovací mechanizmus všech lidských tělesných tkání a orgánů.

Chemoterapie většinou silně škodí, zhoršuje už beztak vysokou kyselost těžce nemocného organizmu
Chemoterapie okyseluje tělo někdy až do té míry, že tělo musí sáhnout příliš hluboko do svých zásaditých rezerv, aby zneutralizovalo nadměrnou kyselost. Přitom musí obětovat zejména zásadotvorné minerály (vápník, hořčík, draslík), které se nacházejí v kostech, zubech, končetinách, nehtech a vlasech. Proto i přímo sami bez přístrojů vidíme až nápadné změny na pacientech, kteří dostávají chemoterapii.  Mimo mnohé jiné je to i nadměrné vypadání vlasů, kazivost zubů, tělesná slabost i nápadná bledost pokožky. Ostatní běžně používané léky ale bohužel rovněž citelně zhoršují celkovou kyselost organizmu, takže je třeba se jim vyhýbat, jak je to jen trochu možné.

Správná míra pH
                                                                                                                                                                                                                   "Je zcela nemožné, aby rakovinu dostal člověk, který se stravuje zdravě, pije hodně čisté vody a pravidelně cvičí či pracuje fyzicky přiměřeně. Chcete-li se správně stravovat, zajistěte svému tělu pravidelný přísun alespoň 60% zásadotvorné stravy a vyhýbejte se zejména průmyslovým výrobkům, které jsou z větší části silně kyselinotvorné. Jsou to zejména všechny sycené nápoje, sladkosti a také všechny produkty tzv. rychlého stravování. Nepřehánějte to nikdy ani se solí. Používejte ji proto přiměřeně. Když jste jakkoli nemocní, postarejte se především sami, aby vaše strava byla převážně zásadotvorná, a to z alespoň 80%."

Máte-li už dokonce nějaký nádor, tak se snažte ve svém těle postupně (ne najednou) vytvořit co možná nejvíce zásadité prostředí. Toho můžete jednoduše a nejlevněji dosáhnout především pomocí příslušné stravy, ale zároveň pravidelným cvičením, vyhýbáním se stresu a také nezbytným doplňováním přírodního chlorofylu, který je ale přítomen jen a pouze v nevařené či jinak chemicky neupravované zelenině!

Názory odborníků

  • „Veškerá takzvaná přirozená úmrtí nejsou totiž nic jiného, než přílišná, pro buňky těla už konečná, tedy až nesnesitelná míra zasycenosti kyselostí,“ za svůj dlouhý a plodný život to řekl už mnohokrát George Crile z Clewelandu, jeden z nejuznávanějších chirurgů na světě
  • „Nesčetné názvy zhoubných a degenerativních nemocí nejsou vůbec důležité – důležitá je hlavně skutečnost, že všechny ty zhoubné nemoci mají v podstatě stejnou základní příčinu: to znamená, že máte už delší dobu neustálou přemíru kyselosti v těle.“ - MUDr. Theodore A. Baroody, v knize “Zvyšuj svou zásaditost nebo prostě zemři” (“Alcalize or Die”)
  • „Zvýšená kyselost organizmu je totiž zcela základní příčinou také všech ostatních soudobých degenerativních nemocí. Když v těle dojde k velkému porušení tzv. acidobazické rovnováhy, začne organizmus svou kyselost a toxické látky ukládat do některých tělesných tkání i kostí v mnohem vyšší míře, protože už je nedokáže potem, močí a stolicí prostě včas vyloučit.  Pak se teprve s neuvěřitelnou  pravidelností a vysokou pravděpodobností u člověka objevují velice vážné, až smrtelné nemoci“ - MUDr. Robert O. Young                      

   Seznam kyselinotvorných a zásadotvornýcch potravin zde a jedna tabulka v češtině

Projevy překyseleného organizmu

Cévní potíže, arterioskleróza, kornatění tepen, infarkt, mrtvice, poruchy prokrvování, křečové žíly

Tepny jsou pokryty slabou zásaditou vrstvou buněk endotel, pokud tělo potřebuje neutralizovat kyseliny, bere si často zásadité látky i z endotelu, proto je jejich povrch pórovitý a rozrušený. Pak nastupuje vitamin C, který vytváří kolagen a pokud je i toho málo, tělo to kompenzuje cholesterolem. Je to proto, aby cévy nebyly propustné a nenastalo krvácení do tkání. Kromě toho pronikají do cév částečky tuku. Bílkovinné substance i vápenaté soli se pevně usazují v rozrušených cévních stěnách, které se tím stávají měně pružné. Tím musí tělo zvýšit krevní tlak, aby se tkáně prokrvovaly, přesto však je to mnohdy nedostatečné. Tento proces probíhá nepozorovaně již asi od 20. roku života. Jediný způsob jak zachovat cévy mladé a elastické, je udržovat správné hodnoty pH v těle. Špatná propustnost kapilár je potom jednou z hlavních příčin infarktu a mrtvice.

Artróza, degenerativní postižení kloubů

Degenerativní změny v kloubech postupují ruku v ruce se sníženým obsahem minerálů v chrupavkách a kloubech. Opotřebování kloubů je způsobeno překyselením těla více, než věkem nebo zátěží. Překyselené tělo se snaží svoji kyselost vyrovnat odebráním zásaditých látek z kloubního mazu, kde tím dochází k jeho zahuštění a ve spojení s uloženými krystalky solí se vytvoří hmota podobná smirku, která při každém pohybu poškozuje chrupavku a způsobuje bolest. Zároveň dochází ke snížení tvorby synoviální tekutiny, která vyživuje klouby a tím se proces postižení ještě urychluje. Je to například tenisový loket, karpální tunely, zamrzlé rameno. Tělo někdy uskladňuje přebytečné kyseliny i ve stěně šlachovité pochvy kloubu a ve šlachovitých úponech, proto je tam vyšší kyselá koncentrace, která vyvolá zánětlivé změny kloubů a pohyby začínají být bolestivé.

Dna, pakostnice

Původcem dny je zvýšená míra močoviny v krvi, ale skutečnou příčinou tohoto onemocnění je překyselené tělo. Při akutním nedostatku zásaditých látek inklinuje kyselina močová k tomu, že se shlukuje do malých krystalků v pojivovém vazivu, pokud je v těle málo zásad, krystalky se nestačí neutralizovat ani vyloučit.

Migrény, bolesti hlavy

Překyselení je jednou z příčin, při kterém dochází k neprůchodnosti kapilár a tím nedokrvování hlavy. Nedostatek Mg (hořčíku) pak vede ke křečím.

Bolesti v zádech, tuhnutí svalů, potíže meziobratlových plotének

Pokud je překyselení veliké, kyseliny se usazují ve svalech, které tuhnou, a to se projevuje zejména v zádech. Tato situace vede k bolestivým svalovým zánětům, následně k vadnému držení těla, ke zhoršenému dýchání, postupně k blokaci obratlů, k opotřebení plotének a k uskřípnutí nervu. Stres, který překyselení zvyšuje, tento proces významně urychluje.

Celulitida, pomerančová kůže

Vedle překyselení se na ní podílí nadváha a hormony. Ženský organizmus vylučuje kyseliny především během menstruace. Pokud množství kyselin přesáhne určitou hranici, ukládají se mezi jednotlivými periodami v krvi, v lymfě, tkáňovém moku a placentě. Když se sklady naplní, je potřeba je neutralizovat, na což se spotřebují zásoby zásaditých minerálních látek v těle. Neutralizované kyseliny se ukládají na bocích, stehnech a nadloktí a projevují se navenek jako celulitida. Odtud mohou být kdykoliv vyloučeny.

Premenstruační syndrom

Těsně před propuknutím menstruace začínají kyseliny v těle kulminovat, což vyvolává otoky, nafouklé břicho, podrážděnost, bolest prsů, migrény, deprese. Pokud žena navíc krvácí v období, kdy nemá, je potřeba především myslet na odkyselení.

Ekzémy, kožní potíže

Ty začínají u hlavních chemických továren těla. Játra, žlučník, ledviny, které jsou natolik zatoxinované, že se tělo snaží zbavit kyselin i kůží. Objevují se kožní potíže a všechny změny na kůži vyžadují důsledné odkyselení. Mezi další následky překyselení patří silné zarudnutí, příliš suchá nebo popraskaná pokožka, neustálé svědění, trudovitost a hnědé skvrny. Mateřská znaménka, kožní výrůstky, bradavičky, jejich náhlá zvýšená tvorba je opatřením proti kyselosti těla, která zejména zasahuje játra.

Pálení žáhy

Pokud orgány jako játra, žlučník, slinivka břišní a tenké střevo spotřebují více zásaditých látek na trávení kyselinotvorné stravy, než má tělo k dispozici, žaludek musí vyrobit více natriumkarbonátu. Při jeho výrobě v žaludku vniká kyselina solná, kterou cítíme jako pálení žáhy.

Onemocnění jater, žlučové kameny

Játra, žlučník a slinivka břišní jsou hlavními regulátory pH. Obzvláště žlučník spotřebuje vysoký podíl zásaditých látek vytvářených v žaludku. Pokud nejsou minerály a cholesterol uvolněny ze žlučníku, tak tuhnou a ve spojení s jinými tělesnými látkami tvoří žlučové kameny.

Vředy na dvanácterníku, zánětlivá onemocnění žaludku a střev

Dvanácterník má přirozené zásadité prostředí. Navazuje na žaludek, kde se kyselé žaludeční šťávy musí nejprve neutralizovat, protože vlastní trávení probíhá již v zásaditém prostředí. Pokud je kyselinami přetížen žlučník a slinivka a v žaludku není dostatek zásad, ve dvanácterníku vzniká zánětlivá reakce, později vřed. Pokud je stav překyselování žaludku dlouhodobý, může přejít k překyselení celého střeva a k následným dyspeptickým potížím, v horším případě k chronickým zánětům střevní sliznice. Stres, který působí tak, že se v žaludku samovolně vytváří nadbytek HCL (kyselina chlorovodíková), je jedním ze spouštěcích faktorů.

Mykóza, plíseň

Kyselé pH je ideální živnou půdou pro rozmach různorodých plísní. Plísně lze natrvalo odstranit jen úplnou a trvalou změnou pH. Při detoxikaci a odplísnění však umírající plísně vypouštějí velké množství toxinů a trvalé odkyselení je cesta, jak se plísní natrvalo zbavit.

Nehty, lámavost

Pokud se nehty třepí, lámou, vznikají na nich rýhy nebo bílé skvrny, pak je to výzva k odkyselení. Tělo odebírá minerály, které potřebuje k neutralizaci kyselin. Ty pak chybí v nehtech, vlasech, pokožce apod.

Nespavost, poruchy spánku

Tvrdošíjné poruchy spánku většinou mizí s okyselením. Překyselení totiž zabraňuje tomu, aby se tělo uvolnilo přirozenou cestou, a udržuje organizmus ve stavu trvalého napětí a ve střehu.

Deprese, výkyvy nálad, špatné sny, podrážděnost, nervozita, přecitlivělost, úzkostlivost, špatné soustředění

To vše souvisí s překyselením více, než se nám může zdát.

Únava, vyčerpanost, vnitřní neklid

Jsou to příznaky trvalého podráždění vegetativní nervové soustavy, které je vyvoláno překyselením organizmu.

Oční problémy

Šedý zákal, svědění očí, začervenalé spojivky, přecitlivělost na světlo. Překyselení snižuje pohyblivost malých očních svalů a zakaluje sítnici. Výměna v očních komorách probíhá velmi pomalu, proto úspěšné léčení zde probíhá pozvolna.

Oslabená imunita

Kyselé pH narušuje střevní imunitu v tenkém střevě a překyselení vede také k zánětlivým procesům zejména v oblasti dýchacích cest.

Osteroporóza, řídnutí kostí

Jednou z rezerv zásadotvorných látek jsou především klouby a kosti, kde je vysoký obsah vápníku. O vápník nás bohužel připravuje mnoho dalších faktorů (alkohol, nikotin, kofein, cukr, mléko, tučné maso, mnohé chemické léky, záněty a plísně ve střevech, které vstřebávání vápníku brání). Proto si tělo rádo vypomáhá tak, že bere vápník z kostí a kloubů, když potřebuje neutralizovat kyseliny.

Onemocnění ledvin

téměř všechna onemocnění ledvin jsou úzce spjata s překyselením tělesných tekutin. Ledviny totiž z velké části odstraňují přebytečné kyseliny z organizmu. Také pocity podrážděnosti, či pálení při močení, záněty močového měchýře, ledvinové a močové kameny ukazují zřetelně ne překyselení. Nedostatečné množství vhodných tekutin během dne, způsobuje koncentrovanost moči a její kyselejší pH.

Potivost nohou a celková potivost, tělesný pach

Nohy i celá kůže při překyselení organizmu slouží jako náhradní ledviny a významně doplňují funkci ledvin. Pokud nohy dokonce pálí, je nutné přestat ihned jíst vepřové maso, protože pálení nohou vyvolává kyselina sírová, která vzniká v těle při trávení masa. Společně s potem se vylučují větší měrou i kyselé a odpadní látky, které vznikají při metabolizmu a způsobují nepříjemný zápach těla. Pokud se někdo budí a je polit studeným potem, mělo by to být dostatečným varováním, aby ulehčil ledvinám a odkyselil tělo.

Rakovina

Průzkumy na různých světových onkologických pracovištích se shodují v jednom, že všichni onkologicky nemocní pacienti mají velmi kyselé pH organizmu. Střevo zatížené kyselinami a z toho důvodu zakrnělé Peyerovy Pláty, které produkují a stimulují přirozené zabíječe plísní, to vše vede k ideálnímu prostředí pro množení karcinogenních buněk. Zátěž překyseleného organizmu k tomu ještě více přispívá a toto prostředí je totiž pro jejich přežití a množení nezbytné. Rakovina v zásadotvorném (alkalickém) prostředí nemá vhodné podmínky pro svůj rozvoj.

Ústní dutina, potíže se zuby a dásněmi

Následek překyselení a nedostatek vstřebávání B komplexu je jednou z příčin tvorby aftů, oparů, praskajících koutků úst. Také to je jedna z příčin podráždění mandlí a hrtanu, citlivých a zanícených dásní. Zubní kazy jsou následek demineralizace zubů jako reakce na překyselení. Sliny s pH 7,1 jsou důležité, aby zubní sklovina dostávala minerály, také při kyselém pH v ústech následně vzniká krvácení dásní a paradentóza. Toto vše také velice úzce souvisí s ústní hygienou.

Klikni a čti : ZDE

Více zde: https://www.uspesna-lecba.cz/co-se-vas-tyka/lecba-jedlou-sodou-zmensuje-nadory/